Felfedezés a múltból – Alonso és első csapattársa izgalmas története

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Háromszor is bekerülhetett a Minardi felállásába, de egyszer sem maradhatott egy teljes évre. Születésnapját ünnepli Tarso Marques, aki elmondhatja magáról, hogy 2001-ben „jobban teljesített” Fernando Alonsónál.

Tarso Marques, a brazil autóversenyző, 1976-ban született Curitibában, és tehetős család gyermekeként nevelkedett. Gyermekkorától fogva szenvedélyesen foglalkozott az autóversenyzéssel, és gokartosként kezdte karrierjét, majd később nemzeti formaautós bajnokságokban is versenyzett.

1994-ben európai pályákra lépett, és az F1 utánpótlás-sorozatában, a Formula-3000-ben versenyzett. Második évében a DAMS csapatában Estorilban nyert futamot, ezzel pedig a sorozat történetének legfiatalabb győztese lett.

Később tesztpilótaként és versenyzőként is több csapathoz szerződött, köztük a Minardihoz is. 1999-ben a ChampCarban szerzett tapasztalatokat, majd 2001-ben visszatért az F1-be a Minardival. Bár csapattársa, Fernando Alonso gyorsabb volt, Marques számos előkelő helyezést ért el, és a szezon végén előrébb végzett a tabellán, mint Alonso.

Versenyzői karrierje befejezése után Marques saját vállalkozást indított, ahol egyedi tervezésű motorokat, autókat és yachtokat épít.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések